Mihail Drumeș este autorul meu preferat. Aș putea reciti cărțile lui iar și iar și nu m-aș putea plictisi. Cartea "Elevul Dima dintr-a șaptea" este una din cele mai triste povești de dragoste pe care am citit-o. 
Personajul principal Grigore Dima, fiul unui fost ministru, a făcut școala la Paris, respectiv Londra. Tatăl său îl obligă ca în ultimii doi ani de școală, clasa a VIIa și a VIIIa să învețe la Craiova unde va sta în gazdă. 
"Ceea ce azi mi se pare adevărat, mâine se dovedeşte o simplă părere. Şi nu mă pot bizui pe raţionament pentru că dragostea e prea capricioasă ca s-o cuprinzi în cleştele silogismelor. Ea n-are logica... cel mai cuminte lucru e să nu mă mai gândesc la nimic, şi... să aştept!"
Dima ajunge să locuiască în gazdă la Dona Bianca, unde îi cunoaște pe noii săi prieteni Nicu, Gigi și Magotu, dar și pe marea sa iubire, Lotte, fiica gazdei.
Datorită unui mic "accident", Dima găsește într-un tablou o scrisoare adresată soțului Donei Bianca, în care sunt precizate anumite detalii în legătură cu o comoară ce se află pe o insulă nedescoperită. După găsirea scrisorii, Dima se împrietenește cu colegii lui și le povestește de scrisoarea găsită. Ei decid împreună să pornească o expediție în căutarea comorii, o expediție ce strânge cu timpul o mie de participanți.
Visul lor este spulberat de venirea profesorului Attila, un profesor rău ce pedepsește elevii prin nedreptatea pe care o face, dar și violența fizică la care recurge.
Dima se opune acestui comportament și îl înfruntă pe profesor. 
Din cauza opunerii, Dima ajunge să fie dat afară din toate școlile din țară și împreună cu colegii lui, pornesc o grevă generală. 
Îmi place la nebunie cartea, Drumeș a reușit să-mi ajungă la inimă prin detalii, dar și prin acțiunea ce se petrece de-a lungul cărții. 
Sper să o citiți cu mare drag și să vă captiveze așa cum s-a întâmplat cu mine.

"La ce-ţi folosesc atâtea cunoştinţe dacă nu ştii cum să-ţi conduci inima?"