Articole noi

6/recent/ticker-posts

Book Haul - Libris.ro & Carturesti

 Bună, tuturor!

Astăzi revin pe blog cu un nou articol pentru voi și așa cum este și în titlu, am pregătit un mic Book Haul.


Zilele trecute am prins ceva reduceri faine la cărțile de pe Libris.ro și am zis să profit de ocazie.

De asemenea, două dintre cărÈ›ile pe care vi le prezint astăzi, sunt luate fizic din magazinul CărtureÈ™ti.


Din Cărturești am achiziționat doar două cărți: Femei care aleargă cu lupii - Dr. Clarissa Pinkola Estes și A treia fată - Agatha Christie.

Femei care aleargă cu lupii - Clarissa Pinkola Estes

În fiecare femeie se ascunde o creatură puternică, înzestrată cu instincte bune, pasionată, creativă și înțeleaptă. Adesea, însă, cultura si societatea au sufocat aceasta Femeie sălbatică, au redus-o la tăcere, încercând cu obstinație să o "civilizeze", forțând-o să-și asume roluri rigide, care-i înăbușă elanurile. Psihanalista și povestitoare, fascinată de mituri și legende, Clarissa Pinkola Estes ne invită să recuperăm această parte adânc îngropată în noi, vibrantă, generoasă, plină și dătătoare de viață. Prin săpături psihoarheologice în ruinele subpământeanului feminin și făcând apel la vechi tradiții, mituri și povești, ea ne deschide drumul și ne arată că stă în puterea fiecăreia să regăsească, înăuntrul său, Femeia Sălbatică

A treia fată - Agatha Christie

Trei tinere împart un apartament în Londra. Prima este o secretară eficientă; a doua, o talentată artistă. A treia îl intrerupe pe Hercule Poirot chiar în clipa în care își savura micul dejun, anuntându-l că a comis o crimă, după care dispare. ÃŽncet-încet, la urechile lui Poirot ajung zvonuri felurite privitoare la cea de-a treia fată, la familia acesteia È™i la dispariÈ›ia ei misterioasă. TotuÈ™i, detectivul trebuie să adune dovezi solide înainte de a o declara vinovată, înocentă sau nebună.


De pe libris.ro, mi-am cumpărat vreo 4 cărți.


Sapiens - Scurta Istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

Acum 100.000 de ani, pe pâmănt existau cel puÈ›in È™ase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte? Și cum am ajuns să fim stăpânii planetei? De la începuturile speciei noastre È™i rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global până în modernitate, Sapiens Ã®mbină istoria È™i È™tiinÈ›a pentru a pune în discuÈ›ie tot ce stim despre noi înÈ™ine, ne arată cum ne-am unit ca să construim oraÈ™e, regate È™i imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi È™i în cărÈ›i, dar È™i cum am devenit sclavii birocraÈ›iei, ai consumerismului È™i ai căutării fericirii. De asemenea, ne îndeamnă să privim în viitor, căci de câteva decenii am început să încălcăm legile selecÈ›iei naturale care au guvernat viata în ultimii patru miliarde de ani. Dobândim capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, ci È™i pe noi înÈ™ine. ÃŽncotro ne duce aceasta È™i ce vrem să devenim?

Băiatul cu pijamale în dungi - John Boyne

Aceasta este povestea unui băiețel german pe nume Bruno, al cărui tată a primit o slujbă foarte importantă, ceea ce înseamnă că toată familia trebuie să se mute departe de oraș, într-un loc ciudat, unde casa lor e singura locuință adevarată și unde în spatele unor garduri nesfârșite se afla sute, poate mii de oameni îmbrăcați in pijamale în dungi. Bruno se străduiește să înțeleagă ce se întâmplă în jurul său. Cititorul bănuieste despre ce e vorba, dar bietul Bruno, nu. Pornește așadar să exploreze împrejurimile și zărește un punct, care devine o pată și o pată care devine un băiat.



Dragostea în vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez

ÃŽn tinereÈ›e, Florentino Ariza È™i Fermina Daza trăiseră o pasionantă poveste de dragoste. Numai că viaÈ›a îți rezervă uneori surprize. La început, când Florentino află că Fermina se va căsători cu un doctor bogat, simte că viaÈ›a lui s-a sfârÈ™it. DeÈ™i își găseÈ™te echilibrul, bucurându-se de succes în afaceri È™i nu numai )cele 622 de relaÈ›ii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina rămâne la fel de puternică. AÈ™a că, după 50 de ani, 9 luni È™i 4 zile de despărÈ›ire, Florentino își reînnoieÈ™te declaraÈ›ia de dragoste în faÈ›a femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, È™ansa unui nou început? Dragostea în vremea holerei, una dintre cele mai frumoase È™i mai tragice poveÈ™ti de dragoste din literatura universală, a fost ecranizata în 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind făcută de scenaristul Ron Harwoord, câștigător al Premiului Oscar È™i al Globului de Aur.

O mie nouă sute optzeci și patru - George Orwell

Winston Smith este un personaj oarecare: el urăște, iubeÈ™te È™i munceÈ™te ca orice alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul că trăieÈ™te într-o lume infernală, în care a urî, a iubi sau a munci sunt venite dintr-un efort supraomenesc al fiecarei clipe. Romanul O mie noua sute optzeci si patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era post-atomica, sediul unui regim totalitar în care orice logică pare să fi fost abolită. ExecuÈ›iile fără rost, dispariÈ›iile peste noapte au devenit un lucru firesc. Trecutul este rescris mereu spre a legitima crimele prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasă nouvorba, o limbă robotizată, care completează imaginea de lume ordonată stiintific după voinÈ›a Fratelui cel Mare, care spune că "războiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranÈ›a este putere".


Cam astea au fost cărÈ›ile pe care eu le-am achiziÈ›ionat. ÃŽn curând vor apărea pe blog recenzii pentru fiecare carte în parte. 

CărÈ›ile se găsesc aici: 










MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️



**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**





 





Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement