Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Seria Divergent - Volumul II (Insurgent) - Veronica Roth

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol ce continuă seria Divergent. Astăzi vom vorbi aici pe blog așa cum ați citit și în titlu, despre volumul II din Seria Divergent, numit și Insurgent.


Detalii despre carte: 

An apariție: 2014
 
Editura: Leda

Gen: Ficțiune

Nr pagini: 448

O alegere devine un sacrificiu.

Un sacrificiu devine o pierdere.
O pierdere devine o povară.
O povara devine o bătălie.
O singură alegere te poate distruge.

O tulburătoare poveste de iubire, plină de răsturnări de situație, cu decizii sfâșietoare și dezvăluiri emoționante ale naturii umane.

ÃŽntr-un Chicago distopic, unde tinerii care au implinit vârsta de È™aisprezece ani sunt obligaÈ›i să aleagă una dintre cele cinci facÈ›iuni, căreia ar trebui să-i fie devotaÈ›i pentru tot restul vieÈ›ii, Tris Prior continuă să-i salveze pe cei pe care îi iubeÈ™te — È™i pe ea însăși —, în timp ce caută răspunsuri la întrebări sfâșietoare despre durere È™i iertare, identitate È™i loialitate, politică È™i iubire. 
Pentru Tris, ziua iniÈ›ierii ar fi trebuit să reprezinte o victorie È™i să fie sarbătorită alături de cei din facÈ›iunea aleasă; în schimb, ziua se sfârÈ™eÈ™te cu orori de nedescris. 
Războiul bate la ușă, în timp ce conflictele dintre facțiuni și ideologii se extind cu repeziciune. Și în vremuri de război, se formează tabere, se dezvăluie secrete, iar alegerile devin irevocabile și dure. Transformată de propriile sale decizii, dar și de durerea sufletească și de sentimentul de vinovăție, Tris trebuie să-și accepte Divergența, chiar dacă nu știe ce îi rezervă viitorul.


Poveste: 

Al doilea volum din seria Divergent începe în forță cu noua realitate pe care protagoniștii trebuie să o înfrunte.
După o simulare ce a distrus aproape tot ce conta pentru ei, dar și lumea în care se află, Tris și Tobias (Four) vor să afle ce s-a întâmplat în spatele simulării.

Cartea este plină de acțiune, subiectul principal fiind atât facțiunile, cât și oamenii fără facțiune.
De-a lungul cărții se duce o luptă despre adevăr, fiecare vrea să afle ce se întâmplă și care va fi viitorul lumii lor după simulare.

Asemenea unui animal sălbatic, adevărul e prea puternic pentru a rămâne închis - Extras din proclamația facțiunii Candoare.

Apare în prim plan È™i un personaj cheie atât pentru volumul II cât È™i pentru volumul III È™i anume, Evelyn Eaton, mama lui Tobias. 
Evelyn conduce lumea oamenilor fără facțiune ce are un plan măreț: dizolvarea facțiunilor și drepturi egale pentru toți oamenii.

În Insurgent lucrurile se complică atât de mult, încât relația dintre Tris și Tobias se poate destrăma din cauza minciunilor și neîncrederii pe care o au unul față de celălalt.

Tris are multe teorii cu privire la ce se întâmplă și ia multe decizii pe moment ceea ce duce la o îndepărtare între cei doi.
Tobias în schimb, pe parcusul cărÈ›ii, se află în plan inferior față de Tris. 

În volumul II, povestea se concentrează și pe celelalte personaje: Neînfricații ce au rămas loiali, Liderul prieteniei (Johanna - ce poate fi prieten sau dușman), dar și Marcus, tatăl lui Tobias.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Personal, am trăit povestea la intesitate maximă până la un anumit punct unde povestea devine monotonă. Dacă reușeti să treci peste acest punct, vei descoperi o poveste intrigantă.
Punctul de care vă vorbesc, reprezintă o porțiune fără sens, autoarea punând personajele în anumite situații periculoase, ce pot frânge inimile cititorilor.

Cartea poate fi achiziționată de aici:


Momentan Volumul III - Experiment, continuarea seriei ce va apărea în scurt timp pe blog.


Dacă nu ai citit recenzia primului volum, poți apăsa un click aici.

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️



**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**
 



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement